Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

SK Union Vršovice „B“ – TJ Sokol Benice 7:0 (4:0)

Předposlední podzimní kolo Benickým vůbec nevyšlo. Že zápas na půdě jednoho z nejlepších týmů druhé třídy nebude procházkou růžovým sadem bylo jasné už z toho, jak těžce se skládala dohromady alespoň základní sestava.

SK Union Vršovice „B“ – TJ Sokol Benice 7:0 (4:0)

Sestava: Prokop – Matoušek, Šmejkal, Kučera, Horáček – Topinka, Rogozinský, Vlasák, Šliwa, Hlaváč (46. Hemelík) – Šimon

Branky: 7. 1:0, 10. pen 2:0, 15. 3:0, 29. 4:0, 50. 5:0, 62. 6:0, 88. 7:0

Pokud si někdo myslel, že když skončí sezóna béčku, nebude problém dát dohromady sestavu prvního týmu, těžce se spletl. Díky sérii omluvenek tak svůj debut v A týmu absolvoval Petr Hlaváč a na lavičku se posadil jediný borec – rekonvalescent Mára Hemelík.

Domácí, kteří okupují špičku naší soutěže, nastoupili do zápasu sebevědomě a rychle šli do vedení. V 6.minutě obrana hostí odvrátila centr jenom na hranici vápna, tam se do míče opřel střední záložník Vršovických a parádně uklidil míč za háčky pravé tyče – 1:0. Už za dvě minuty debutující Petr místo míče při pokusu o odkop trefil naplno holeň rychlejšího útočníka a sudímu nezbylo nic jiného, než nařídit penaltu. Soupeřův kapitán trefil nechytatelně pravý dolní roh hostující branky – 2:0. Když za dalších pět minut levá část Benické sestavy nedokázala zastavit relativně jednoduchou kombinační akci, přišel centr, po němž sice Petr parádně vyrazil hlavičku domácího útočníka, ale na dorážku už neměl šanci. V tu chvíli se zdálo, že si Benice kráčí pro dvouciferný výprask, jenomže za chvíli mohlo být všechno trochu jinak. Osamocený Honzík na hrotu byl pod trvalým dohledem dvou stoperů. Ve 20. minutě jeden z nich podklouzl právě ve chvíli, kdy k němu letěla hlavička jeho spoluhráče. Náš snajper se musel pro míč trochu vracet, ale navedl si balón zprava na střed a donutil povedenou ranou soupeřova gólmana k prvnímu zákroku. Míč se odrazil k dobíhajícímu Rogovi, ale jeho dorážka v pádu postrádala razanci a mířila přímo do náruče zvedajícího se brankáře domácích. Už za tři minuty si Honzík zpracoval Matyho dlouhý pas, odmítl dotírajícího beka a pádil sám na gólmana, bohužel jeho střela z hranice vápna přeletěla nejenom strážce domácí svatyně, ale i břevno. Z relativně rozhodnutého zápasu mohlo být drama, leč nebylo. Už na konci první půlhodiny propadl dlouhý balón po pravé straně Benické obrany, soupeřův krajní záložník s míčem u nohy postupoval podél brankové čáry, odkud našel nabíhajícího spoluhráče na penaltovém puntíku. Do kabin se tak šlo za stavu 4:0 a to ještě Petr v brance spoustu věcí pochytal a jednou jej zastoupilo břevno.

Do druhé půle trenér Růžička překopal sestavu. Mára se postavil na posledního, Maty se posunul na předstopera, Jarda doplnil Honzíka na hrotu, kraje obsadili Topi s Plážou. Ovšem v obrat už nikdo z hostí moc nevěřil. Hned v padesáté minutě dostal soupeřův hrot luxusní prostor na hraně vápna, udělal pár kroků dovnitř a mohl se Petra v brance zeptat, u které tyče loví míč raději – 5:0. Domácí postupně svou sestavu prostřídali, čímž lehce zředili kvalitu zvláště na hrotu a tak branky tolik nepřibývaly. Petr v brance si zachytal jako dlouho ne, něco zazdili domácí svou nepřesností, něco zblokovala obrana. V 62. minutě střela jednoho z domácích trefila dalšího domácího hráče před brankou a hosté marně reklamovali, že ten přiťukl míč rukou, dobíhající střelec už měl jednoduchou úlohu. Hostím se nelíbil ani další verdikt sudího, který nechal bez povšimnutí sražení Honzíka. Hlavním problémem bylo, že nejlepší střelec Benických nemohl pokračovat ve hře a do posledních dvaceti minut jsme šli v deseti. Čtvrt hodinky před koncem dostali domácí k dispozici další penaltu, kterou svým zákrokem vyrobil Mára, ovšem kapitán domácích mířil nad branku. Definitivní tečka tak přišla až dvě minuty před koncem, kdy osamocený útočník bez problémů obhodil vybíhajícího Petra.

 

Gólman Petr Prokop byl jediným hráčem, který v dresu hostí snesl nějaké měřítko a právě jeho jsme si pozvali na rozhovor.

Tak jak se cítí gólman po zápase, ve kterém dostane sedm gólů?

Co k tomu říct? Jak se můžu cítit? Je vidět, že Vršovice jsou o dvě třídy výše než my, do toho se to blbě sejde, že šest frajerů, co bylo minulý týden v základu, dneska nemohlo a vznikne z toho, to, co jsme měli možnost vidět. A to ještě můžeme být rádi, že nás domácí ve druhé půli šetřili.

Po patnácti minutách to vypadalo na dvouciferný výsledek, ale potom jsi toho docela dost pochytal.

Tak ono to ze začátku moc nešlo. Přijde mi, že proti nám každý frajer dá svůj životní gól. Já už si nepamatuju, kdy jsem naposledy dostal normální gól, proti němuž bych měl alespoň šanci. To jsou všechno životní střely. Tu první uklidil neskutečně za háčky, potom zbytečná penalta po nedůrazu na naší levé straně, v patnácté minutě jsem předpokládal, že poločas bude šest, sedm nula.

Ovšem za chvíli to také mohlo být 3:2…  

No to je další věc, že nejsme schopni proměnit naše šance. Na hřišti takového týmu, jakým dneska je béčka Unionu, si nevypracujeme sedm, osm šancí, jako minule proti Kyjím. Tady budeme mít maximálně dvě a musíme je obě dát, bohužel nám to tam dneska nespadlo.

Je to největší nálož, cos dostal v Benicích, nebo byly i horší zápasy?

Já upřímně vůbec nevím, podle mě byly i horší. Minimálně byly zápasy, kdy jsme hráli hůře, třeba když jsem byl za béčko proti Chodovu. Takže nemyslím si, že by to byl nejhorší zápas, co jsme kdy odehráli a určitě jsem už dostal víc gólů než sedm.

Řekni nám ještě něco o sobě. Čím jsi ve své kariéře prošel, než jsi zakotvil v Benicích?

Předně je třeba říct, že než jsem přišel do Benic, tak jsme nějakých pět, šest let vůbec fotbal nehrál. Jinak jsem začal s fotbalem oproti ostatním relativně pozdě, až v nějakých jedenácti letech v Kyjích. Potom jsem se přes Viktorku Žižkov dostal až do Admiry, kde jsme tenkrát v mladším dorostu vyhráli přebor a já jsem si v téhle věkové kategorii zahrál dva roky Českou ligu. No a potom jsem v devatenácti letech s fotbalem skončil, nějakých šest let nedělal nic a pak mě oslovil Honzík Šimon, se kterým se znám od svých tří, čtyř let, čímž jsem se dostal do Benic

Autor: Sokol Benice | sobota 22.10.2022 17:34 | karma článku: 3,58 | přečteno: 94x
  • Další články autora

Sokol Benice

TJ Sokol Benice „B“– Jižní Město Chodov „B“ 1:0 (0:0)

Béčko Sokola Benice vyválčilo v zajímavém duelu svou druhou výhru v sezóně. Zápas s béčkem Chodova měl nečekaného hrdinu v podobě domácího gólmana.

8.5.2023 v 13:01 | Karma: 7,25 | Přečteno: 127x | Diskuse| Sport

Sokol Benice

SK Dolní Měcholupy – TJ Sokol Benice 5:0 (3:0)

Zápas v Dolních Měcholupech nebyl tak jednoznačný, jak napovídá výsledek, ale na to se historie ptát nebude. Beničtí další body do tabulky nepřidali.

30.4.2023 v 0:00 | Karma: 5,49 | Přečteno: 110x | Diskuse| Sport

Sokol Benice

TJ Sokol Benice – Cholupice 5:0 (1:0)

V důležitém zápase s posledním týmem tabulky Benice vyválčily další tři body. Opět za to mohl hlavně zlepšený výkon ve druhé polovině zápasu.

23.4.2023 v 14:58 | Karma: 5,55 | Přečteno: 158x | Diskuse| Sport

Sokol Benice

FK Dukla Jižní Město „B“- TJ Sokol Benice 2:4 (2:1)

Na umělé trávě na Opatově, která je domácím hřištěm Dukly Jižní Město, předvedli borci z Benic parádní obrat a po výhře 4:2 berou tři body!

17.4.2023 v 12:41 | Karma: 5,63 | Přečteno: 144x | Diskuse| Sport

Sokol Benice

TJ Sokol Benice – FK Slavoj Koloděje, z.s. 1:4 (0:3)

Ani ve druhém zápase jara se Benickým nevedlo. Koloděje přivezly mladý, běhavý tým s několika nadstandardními borci a dva z nich se postaraly o to, že rozhodnuto bylo cca po dvaceti minutách.

30.3.2023 v 12:57 | Karma: 5,64 | Přečteno: 163x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zkouška z češtiny? Proti dřívějšku to byla dávačka, hodnotí maturanti

3. května 2024  8:24,  aktualizováno  10:46

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

Poslanci rozhodují o podmínkách prodeje některých lehčích drog

3. května 2024  10:38

Přímý přenos Politici rozhodují o tom, zda umožní za pevně daných podmínek prodej některých lehčích drog jako je...

Poslanci kývli na zákaz prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  10:30

Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schválila Sněmovna. Nemají na ní do budoucna vznikat...

Za zvuků techna házela nahá žena před dětmi hlínou. Vystoupení řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  10:27

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

  • Počet článků 9
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 121x
Fotbalový klub z Prahy 10 hrající II.třídu. V našem blogu najdete reportáže ze zápasů A i B týmů, rozhovory s hráči i funkcionáři a jiné zajímavosti z klubu.

Seznam rubrik